Cum să alegi cele mai potrivite birouri

Birouri spații office
Uncategorized decembrie 6, 2019 No Comments

Cum să alegi cele mai potrivite birouri

Să recunoaștem: exită o multitudine de birouri din care poți să alegi în orice moment, indiferent de gusturile pe care le ai.

Disponibile în aproape orice formă și culoare, cu diferite elemente personalizabile, birourile sunt un must-have atât pentru spațiul personal, dar mai ales pentru spațiile ofiice.

Să alegi dintre toate modele nu este cel mai ușor lucru, mai ales când varietatea pe care o ai la dispoziție poate să fie uneori copleșitoare.

Și totuși, cum alegi cel mai potrivit birou?

Cea mai simplă metodă prin care poți să alegi este să te orientezi după cele două întrebări de bază care te vor ajuta să definești care și ce birou ți se potrivește:

  • Cât timp vei petrece la acel birou pe zi?

În cazul în care număr de ore petrecute la birou este unul redus, cel mai probabil cea mai bună investiție pentru tine ar fi un birou standard, cu dimensiuni reduse.

În schimb, dacă întreaga ta zi de lucru se desfășoară la un birou, atunci cel mai probabil atenția ta ar trebui să fie una sporită atunci când alegi dimensiunea acestuia și nu numai.

Alte accesorii de birou, compartimentările speciale, cât și forma acestuia sunt detalii care vor face diferența și se vor reflecta în confortul și utilitatea pe care o vei avea.

  • Ce ai nevoie la îndemână tot timpul când lucrezi?

Dacă activitatea ta implică automat acces rapid la PC, laptop, imprimantă, documente multiple, telefon și alte accesori de acest fel, cel mai probabil alegerea optimă pentru tine ar fi un birou cu dimensiuni mai mari pentru a avea spațiu de amplasare pentru toate elementele enumerate mai sus.

În cazul contrar în care necesitățile tale sunt reduse la un laptop și, de exemplu, un telefon mobil, atunci alegerea cea mai potrivită pentru tine va înclina balanța spre un birou simplu cu dimensiuni reduse.

Cu toate că avatajele sunt clare în acest sens – optimizarea spațiului de lucru avut la dispoziție -, trebuie totuși să ai în vedere că un astfel de birou s-ar putea să îți creeze reale inconveniente la capitolul depozitare.

Obiectele personale și nu numai vor trebui să își găsească un alt loc în spațiul de birou alocat ceea ce nu e neapărat cea mai confortabilă alegere.

Imaginează-ți că ai în mod constant nevoie de câteva acte după care trebuie să te plimbi de fiecare dată până în celălalt capăt al biroului. Nu-i pare area plăcut, nu? 🙂

Design

Birouri dreptunghiulare sau liniare

Acest tip de birouri sunt cotate ca fiind cele mai utile și cel mai adesea sunt întâlnite în locațiile ce dispun de un spațiu redus.

Birouri cu blat ergonomic

Ele facilitează accesul rapid la spațiul de lucru și creează astfel un mediu de lucru confortabil datorită poziției de lucru pe care o favorizează.

Birouri pe colț

Birourile pe colț de tip ergonomic sau, cum mai sunt cunoscute, birourile în formă de ”L” sunt adesea ideale pentru spațiile cu forme neregulate și pot să fie cea mai bună soluție pentru utilizarea integrală a potențialului unui spațiu de lucru.

Datorită amplasării lor exacte, ele lasă spațiu suficient și pentru conceperea altor arii cu diferite întrebuințări în aceeași zonă de funcționalitate.

Stil

Alegerea culorilor și a lemnului

Una dintre cele mai populare alegeri în zilele noastre pentru birouri este palul melaminat. Este ușor de îngrijit, rezistă bine în fața timpului, dar și este rezistent la un nivel de uzură ridicat.

Comparativ, de exemplu, cu piesele de mobilier din lemn masiv care nu ar rezista zgârieturilor și utilizării zilnice fără urme masive de deteriorare, palul melaminat nu este atât de sensibil. Poți să-ți scapi cafeaua de dimineață pe el, să o ștergi rapid și nimic nu se întâmplă: fără urme, fără alte deteriorări. 🙂

O altă variantă de finisare a birourilor este ca furnirul să fie acoperit cu un strat subțire de lemn masiv. El va arăta mai bine și va oferi mobilierului un aspect estetic mult mai elegant și rafinat, fiind în schimb predispus la o deteriorare mult mai rapidă în fața factorilor externi.

În general, astfel de finisaje sunt recomandate pentru spațiile manageriale, executive și cele destinate conferințelor, acolo unde utilizarea lor nu este una zilnică.

Ambele variante pun la dispoziție un spectru de culori din care poți să alegi cea mai bună opțiune pentru proiectul tău cu mențiunea că alb, gri și negru sunt cele mai căutate finisaje office pentru birourile moderne.

Caracteristici și accesorii

Birouri cu reglaj electric

Stilul de viață sedentar reprezintă una dintre cele mai pregnante probleme ale societății moderne, iar companiile încep să devină din ce în ce mai conștiente de acest aspect.

Tocmai din acest motiv, birourile cu reglaj electric sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru confortul angajaților lor – confort direct asociat cu productivitatea și buna-dispoziție la locul de muncă.

Faptul că aceste birouri îți oferă posibilitatea de a sta atât în picioare, cât și pe șezut, reprezintă un beneficiu major adus celor care muncesc în fața monitorului zilnic și sunt astfel predispuși la probleme de sănătate care vin odată cu postura incorectă.

Într-adevăr, birourile cu reglaj electric sunt mai costisitoare decât celelate, însă valoarea lor ar trebui privită ca o investiție pe termen lung pe care o companie o face nu doar în favoarea angajaților, ci și în favoarea ei.

Dintr-o perspectivă raportată la nivel de management și performanță, birourile electrice s-au dovedit a fi un element cheie pentru creșterea randamentului la locul de muncă prin simplul fapt că satisfacția angajaților a înregistrat o creștere semnificativă care s-a reflectat mai apoi în calitatea muncii lor.

Șine pentru panourile separatoare

Ce sunt ele? O inovație din punct de vedere tehnologic menită să ofere o mai mare flexibilitate spațiului de lucru.

În alte cuvinte, șinele pentru panouri servesc drept suport mobil pentru ecranul de lucru (sau și pentru alte elemente din acest spațiu) astfel încât ele să poată să fie mutate simplu și ușor dintr-o parte în alta pentru a crea mai mult spațiu la birou.

O astfel de soluție este ideală pentru cei care au spațiu limitat la dispoziție și își doresc să-l optimizeze la maximum.

Alte accesorii

Alte simple completări pentru birou precum casetiere, o tavă pentru hârtii sau chiar un mic raft pentru depozitarea altor obiecte pot să te ajute să-ți organizezi mult mai eficient spațiul și într-un mod foarte simplu.

Sunt o mulțime de opțiuni pe care le ai la dispoziție atât pentru organizare, cât și pentru personalizarea spațiului personal din birou în funcție de necesitățile tale.

Singurul lucru este să găsești ce-i mai potrivit pentru tine și ce ai tu nevoie. 🙂

P.S: Dacă ești și în căutarea unui scaun, vezi aici 5 LUCRURI LA CARE SĂ TE UIȚI CÂND ALEGI UN SCAUN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *