Birouri electrice – cresc sau nu performanța angajaților?

Birouri electrice
Uncategorized decembrie 13, 2019 No Comments

Birouri electrice – cresc sau nu performanța angajaților?

Un nou studiu publicat de British Medical Journal (BMJ) sugerează că achiziționarea de birouri electrice pentru angajați poate să crească eficiența și performanța acestora la locul de muncă.

Studiul realizat de cercetătorii de la Universitațile Leicester și Loughborough a avut în vedere 146 de angajați ai NHS pe o perioadă de un an.

Dintre aceștia, 77 au primit birouri electrice împreună cu instrucțiunile de utilizare, dar și cu un obiectiv zilnic de folosință. Restul de 69 de angajați și-au păstrat vechile birouri fără alte indicații sau accesorii suplimentare.

În faza incipientă a studiului, cercetătorii au măsurat timpul petrecut pe scaun, iar mai apoi măsurătorile au fost efectuate după 3 luni, 6 luni și 12 luni.

De asemenea, studiul a măsurat prin chestionare și starea angajaților pe tot acest parcurs pentru a vedea care este tonusul psihologic și fizic al celor chestionați.

Un alt aspect ce merită menționat în acest context este că alte studii adiacente au arătat o legătură directă între timpul prelungit petrecut la birou (bineînțeles, în condiție fizică inactivă) și diferite boli precum obezitatea, diabetul de tip doi, cancerul, bolile de inimă și problemele musculo-cheletice.

Noul studiu a demonstrat astfel că birourile electrice au redus timpul petrecut pe scaun, încurajând astfel adoptarea unei posturi de muncă mult mai benefice și ajutând la reducerea problemelor de sănătate cauzate de sedentarismul prezent în birouri.

La începutul studiului, angajații NHS petreceau în medie 9,7 ore pe scaun într-o zi de lucru normală, acastă cifră fiind în scădere cu 80 de minute pe parcursul intervalului de testare.

În primele 3 luni, se estimează ca angajații stădeau pe scaun în medie cu 52,62 de minute/zi mai puțin decât în faza incipientă; după 6 luni cu 64,4 minute mai puțin, ajungând la finalul perioadei să stea cu 82,39 minute/zi mai puțin.

Mai mult de atât, la sfârșitul studiului, participanții care au utilizat birouri electrice au raportat o mai bună interacțiune cu colegii lor, dar și o performanță crescută în munca lor datorată confortului pe care îl oferă posibilitatea de a alege cum și unde să stai când lucrezi.

De asemenea, ei au raportat și o îmbunătățire considerabilă asupra stării lor de bine prin reducerea semnelor de oboseală și anxietate, demonstrând astfel o corelație directă între beneficiile pe care birourile cu reglaj electric le pun la dispoziția utilizatorilor lor și starea de bine în cadrul locului de muncă.

Acum că am reușit să aducem la suprafață toate aceste date, sperăm că deciziile tale viitoare vor fi mult mai simple, mai ales dacă până acum aveai dubii legate de utilitatea unor astfel de birouri în cadrul unei companii și – de ce nu? – chiar la tine acasă.

Pentru orice informații suplimentare legate de gama de birouri electrice pe care ți-o putem pune la dispoziție, nu ezita să ne contacteazi. Echipa noastră este pregătită să te ajute să găsești cele mai bune soluții pentru tine și proiectul tău.

Vezi alte articole cu teme similare. Apasă mai jos:

CUM SĂ ALEGI CELE MAI POTRIVITE BIROURI

5 LUCRURI LA CARE SĂ TE UIȚI CÂND ALEGI UN SCAUN PENTRU BIROU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *